skip to Main Content
Špenátové Lasagne

Suroviny:

400g Naturli Mleté | cibuľa | cesnak | olej

5-9 listov lasagnového cesta

75g vegánskeho masla (napr. Naturli’ Organic Spreadable) | 75 g múky | 1 liter rastlinného mlieka | 200 g rastlinného syra | 600 g mrazených špenátových listov | kôra z citróna (bio) | 100g píniových orechov | 50g strúhanky

Postup:

Nasekanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme Naturli Mleté a prelisovaný cesnak. Opražíme na panvici cca 5-8min. dohneda.

Pláty cesta na lasagne môžeme vopred namočiť do studenej vody.

Syrová omáčka: rozpustíme vegánske maslo v hrnci a vmiešame do neho múku. Za stáleho miešania postupne pridávame malé množstvo rastlinného mlieka a syr. Syr necháme roztopiť. Ochutíme soľou a korením.

Vrstvenie: Do zapekacej misky položíme plát cesta, na neho dáme časť zmesi s Naturli Mletým, špenát a syrovú omáčku. Posypeme trochou citrónovej kôry. Toto vrstvenie zopakujeme pri všetkých plátoch cesta.

Poslednú vrstvu cesta posypeme nasekanými píniovými orieškami a strúhankou. Pečieme v rúre pri 200°C cca 40 minút.

Back To Top